fredag 24 december 2010

God Jul!

Idag är det julafton! Å man kan väl lugnt påstå att vi får en vit jul..... SOM det har snöat.... Vi har sanslöst mycket snö här i Skåne och med snö kommer KAOS. Igår fick folk hämtas med bandvagnar, vissa hade suttit fast timmavis i sina bilar utan att kunna ta sig lös från vägarna. Snöröjningen här i skåne är väl kanske inte riktigt som den är i norrbotten om jag säger så....å sen är det såklart mer blåsigt och öppet landskap här nere vilket gör saken ännu värre.
Så tills vädret har lugnat sig lite hoppas jag faktiskt att Bebis stannar i magen så vi slipper ge oss iväg ut på vägarna. För egen del är man inte så orolig, det är värre med alla andra idioter som ger sig ut på vägarna..... Just nu har jag en stor traktor med plog utanför mitt fönster som försöker få bort snö från gatan. De har en väldigt intressant taktik, de kör bara en sväng gatan upp och sedan gatan ner igen. De försöker inte göra vägen så bred som möjligt utan bara det allra nödvändigaste tas bort. Å parkeringsfickorna kan ni glömma, de lämnas fulla med snö så den som vill parkera får i princip stå ute på gatan. Inte ens när det slutat snöa så kommer de å snyggar till lite, nej nej, då väntar de hellre tills snön smält bort igen... Å det kommer att dröja LÄNGE kan jag säga. Om man har tur så har de även plogat upp en liten, liten sträng på gångvägarna så man nästan kan ta sig fram med en barnvagn. Men de har inte bråttom, oftast dröjer det till sena eftermiddagen innan det är gjort.....
Visst, det brukar inte vara så här mycket snö men IBLAND händer det. Och då kan det väl inte vara så j-a svårt att ta hand om det så folk tar sig fram med bilar och barnvagnar! De kan ju iallafall försöka göra det ordentligt och inte bara lämna hälften.
Så, nu har jag gnällt färdigt.
Hör att Lucas e vaken och Ante har hämtat honom så det är väl dax för julfrukost.
Ha en underbar jul och ta hand om varandra!

2 kommentarer:

Britt sa...

Ni kanske skulle göra stora berg av "spettekakor" runt Skåne-kusten, så inte vinden får fritt spelrum.
Vad fin Lucas är i sin röda tomtenissedräkt.
Bebisen kommer när den är färdigruvad, bäst är om den kommer först på nya året, eller hur?
Vi får se hur det går ....
God fortsättning!

Unknown sa...

God fortsättning och gott slut! Kramen