fredag 20 februari 2009

Molly fyller tio år idag!

Jaaa må hon leeeeva jaaa må hon leeeva jaaa må hon leeeeeeeva uti hundrade ååååååååååååår, javisst ska hon leeeeeva javisst ska hon leeeeeeva javisst ska hon leva uti huuuuundrade åååååååååååååååååår! Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA!




Ja idag fyller lill-strumpa tio år! Tänk att det är tio år sedan jag hämtade den lille tussan hos Cillafors kennel i Kalix. Så liten hon var..... Jag kommer precis ihåg hur det var, vi hade redan en hund, Tina, karelsk björnhund/samojed men vi ville ha en liten go nallebjörn att gosa med. Tina var inte så go, de är ju inte det de däringa jakthundarna. Oftast inte iallafall. Nå, vi hade hämtat Molly och kört de åtta milen hem och Pelle (inte Annas hund utan min dåvarande sambo) tog Molly på en liten promenad medans jag gick och hämtade Tina som var hemma och väntade. Så gick vi ut och "råkade" möta husse på promenad med en liten hundvalp.....Tina HATADE alla andra hundar men en sån liten hundvalp kan väl ingen tycka illa om....?.......nej, inte ens Tina kunde det. Hon sprang fram till Molly, reste ragg, sniffade en gång på den lilla valpen och vände sig sedan om och gick iväg. Vi gick en liten sväng med hundarna och Tina ägnade inte Molly ens en liten blick...... Så gick vi in och Tina verkade undra om den där lillskiten verkligen skulle följa med oss in......... Molly lullade runt i lägenheten och kollade läget lite, sedan kände hon sig lite trött, det var ju jobbigt att lämna mamma och syskon för att resa iväg till nytt hem. Molly letade reda på vart Tina hade gått och lagt sig och gick fram till henne, rullade ihop sig till en liten boll och lade sig till rätta på Tinas fluffiga svans för att sova.........Tina tittade VÄLDIGT förnärmat på den lilla saken och såg besvärad ut.....reste sig upp och gick iväg till ett annat rum för att få vara ifred från den lilla snorungen. Molly vaknade till, följde efter och upprepade proceduren....så höll de på ett tag....till slut gav Tina upp och lät lilla Molly få sova på hennes svans. De två blev bästa vänner och lekte ofta med varann.

Nu börjar Molly bli till åren men vi hoppas hon lever länge än! Igår var vi in i djuraffären här i byn för att köpa lite födelsedagspresent till Molly och tjejen i kassan tyckte att Molly såg ung å pigg ut, inte alls som om hon var tio år gammal. Om en månad ungefär hämtar vi lilla Cookie som blir vår nya familjemedlem, det ska bli roligt att se vad Molly säger om det =). Jag minns att hon tyckte Avanti var NÅÅÅÅGOT jobbig när han var valp.....de hade roligt oxå men han var rätt vild å galen för Mollys smak hihi.... Vi får hoppas att hon säger ifrån när det blir för mycket =). Gammal är äldst som det heter.....











4 kommentarer:

Jenny sa...

Grattis grattis grattis! Ha ett härligt kalas! Kram!

Anonym sa...

Tack för i dag. Lika trevligt som alltid! Mycket söta bilder på henne! :) Längtar tills lille Cookie kommer!! :D kram

Unknown sa...

Grattis till busan Molly!
Det ska bli riktigt kul att ha henne hos oss en vecka.
Sambon tackar för kakorna, en försvann direkt...

Anonym sa...

Grattis "min" lilla Molly. Kan inte fatta att det är 10 år sen hon och dom andra valparna föddes. Dom gjordes nog dagen före julafton vill jag minnas,,,,en onsdag en snabbis i en källare!
Men ack så bra resultat.
Ha det gott/Elisabeth